wandel en fietsroutes

fietsroutes

Wandelen in de Boswachterij

Wandelen in deze omgeving biedt alles wat een wandelaar zich maar kan wensen. Bent u op zoek naar een mooie route kijk dan op Routeyou.com

 

QR Wandeltocht Boswachterij Dorst

Voor de speurneuzen onder ons

Een wandelroute voor jong en oud. Via de wandelknooppunten ga je op zoek naar kleine en grote dieren in het bos. Er wonen er ontzettend veel. En in het voorjaar worden ook veel kleine dieren geboren. Hoe ga je te werk? In het bos hangen op 7 punten QR codes. Deze code scan je en vervolgens word je doorgeleid naar een mobiele webpagina. Wij verklappen nog niets, je krijgt onderweg informatie over de dieren die je op dat moment kunt tegenkomen. Er zijn ook foto’s en filmpjes. Alleen de geoefende wandelaars kunnen deze complete route in 1x lopen. Maar je kunt kleine rondjes lopen. Dan kom je gewoon nog een keer terug.

Download de pdf

Wandelaars
Bekijk de wandelroute
 

Leuke fietsroute

De fietsroute gaat dwars door het uitgestrekte bosgebied van de Boswachterij Dorst, wat ligt tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst. Dit eigendom van Staatsbosbeheer is 1.117 hectare groot en bestaat voornamelijk uit grove dennenbomen die in het begin van de 19e eeuw werden aangeplant. In deze tijd heette dit gebied nog ‘Seterse Heide’. De fietsroute leidt u langs indrukwekkende natuur, leuke dorpjes en verlaten zandduinen. Gezellig om met het hele gezin een heerlijke dag op pad te zijn en af te sluiten met een lekkere maaltijd bij Beum.

Looppad

Eten, drinken en genieten bij BEUM

Vanaf 1 juli 2015 is Beum opengesteld voor publiek. Toeristen en recreanten kunnen hier, in de voormalige boswachterij van Dorst, genieten van een versnapering of een eenvoudige maaltijd.  Beum is van dinsdag tot donderdag geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds, onze keuken is geopend vanaf 11:00 tot 17:00. Vrijdag, zaterdag en zondag sluiten we om 20:30 uur en neemt de keuken tot 19:00 uur bestellingen aan. Maandag is onze sluitingsdag .Het woord BEUM is Brabants dialect en staat voor bomen. Heel toepasselijk, want deze horecagelegenheid is gevestigd in de schuur bij een voormalige boswachterswoning, die totaal is vernieuwd. Deze schuur is een gemeentelijk monumentaal pand. 

Contact

BEUM
Wethouder van Dijklaan 19
4849 PG Dorst
0161-748012
info@genietenbijbeum.nl

KvK: 66024137
BTW: 856362517B01

 

      Gerealiseerd met steun van LandStad De Baronie en het programma Leefbaarheid@brabant.

      Het gehele jaar zijn we op maandag gesloten met uitzondering van sommige feestdagen.